PHB Ethical Beauty

Honua

Čistá, ručně vyráběná britská kosmetika. To je PHB, přírodní certifikovaná bio kosmetika z rodinné firmy, která v sobě spojuje to nejlepší z přírody spolu s nejnovějšími vědeckými poznatky. To vše za přísně dodržovaných etických podmínek - žádné testování na zvířatech, žádný palmový olej, žádné neférové podmínky pro zaměstnance či dodavatele… V PHB sortimentu najdete vše, co potřebujete pro péči o pleť i pokožku celého těla včetně dekorativní kosmetiky.

Historie PHB aneb jak to všechno začalo

V roce 2010 v Birminghamu otevřela 20letá Rose Brown se svojí rodinou obchod s kosmetikou. Během práce v obchodě a spoluprací s dodavateli různých kosmetických značek velice rychle přišli na to, že spousta zkrášlovacích produktů obsahuje levné a toxické látky nebo složky pocházející ze zvířat. Byli v šoku ze složení high end rtěnek na bázi prasečího tuku, kosmetiky na citlivou pleť s petrochemickými složkami nebo produktů určených pro děti s karcinogeny. Rozhodli se proto, že sami začnou něco dělat. A toto rozhodnutí odstartovalo vznik značky PHB.

Značka PHB Ethical Beauty se oficiálně zrodila o dva roky později po celé řadě výzkumů, testování a dotahování složení kosmetických produktů k dokonalosti. PHB byla vůbec jednou z prvních značek, která dávala tak velký důraz na čistotu produktů, a to jak po stránce složení, tak po etické stránce.

Za čím si PHB stojí?

100% přírodní rostlinné složení. Odmítá používání jakýchkoliv živočišných složek či živočišných derivátů. V PHB věří, že planeta Země nám poskytuje vše, co naše pleť potřebuje, aby byla zdravá a spokojená. PHB považuje za svoji povinnost mít pozitivní dopad na planetu, věnovat úsilí a starost péči o životní prostředí a nebýt lhostejný k podmínkám, v jakých žijí zvířata ve velkochovech. Z těchto důvodů je celý sortiment PHB veganský a netestovaný na zvířatech. Samozřejmosti je jejich obalová politika, kdy se snaží využívat obalové materiály výhradně z recyklovaných zdrojů.

Důkazem jsou i certifikáty:

  • Leaping bunny - zaručuje, že kosmetické produkty nebyly testovány na zvířatech

  • Vegan certifikát - garantující čistě rostlinné složení

  • označení Certified Organic Ingredients - vypovídá o tom, že složky a veškeré výrobní procesy odpovídají náročným normám na organickou výrobu kosmetiky

PHB se také distancuje od používání palmového oleje či mikroplastů. Přísně dohlíží na férové zacházení se zaměstnanci a dodavateli. Minerály, obsažené v dekorativní kosmetice, jsou těženy v dolech, ve kterých má zaměstnavatel k zaměstnancům férový přístup. Organické bambucké máslo, které PHB do svých produktů s oblibou přidává, zase pochází ze západní Afriky, kde tvoří přímý a férový příjem pro tamnější ženy. Navíc, 20 % čistého zisku z prodeje PHB kosmetiky jde na různé charitní organizace, které mají za cíl zlepšit životy lidí a zvířat po celém světě. Například útulek pro zachráněná hospodářská zvířata, organizace na podporu neslyšících či slepých lidí a další.

V PHB kosmetice nenajdete:

  • alkohol

  • živočišné ingredience

  • parabeny 

  • SLS, ALS

  • palmový olej

  • syntetickou parfemaci

  • umělá barviva

  • PEGy

  • petrochemické látky

  • formaldehyd

  • ftaláty

  • ani jiné látky, které by vám měly dělat starosti.

Co na PHB milujeme my?

Značku PHB jsme zařadili do našeho sortimentu na základě doporučení Andrei Mouaddab Vémolové, pořadatelky Green Beauty Marketu a jsme rádi, že se o takto kvalitní a ve všech směrech přínosnou kosmetiku můžeme podělit i s vámi. Na PHB milujeme to, že se jedná o opravdu funkční přírodní kosmetiku bez kompromisů. Nemusíte dlouho rozmýšlet nad žádnou její stránkou - funguje, neškodí pleti ani životnímu prostředí. Ať už je pro vás jako další důležité kritérium při výběru kosmetiky vegan složení, netestování na zvířatech, fair trade, recyklace obalů nebo cokoliv dalšího… PHB to prostě splňuje. Je to prostě opravdu kosmetika bez kompromisů.

Jaký PHB produkt by neměl na vaší koupelně chybět?

To je samozřejmě těžká otázka :). Všechny produkty prošly naším pečlivým drobnohledem a můžeme se za jejich účinky zaručit. Jedním z našich úplně nejoblíbenějších PHB produktů (a ostatně i samotným bestsellerem a ocenění vyhrávajícím produktem značky) je řasenka All In One, která je důkazem toho, že i líčení přírodní dekorativní kosmetikou může vydržet v bezchybném stavu po celý den. Krásně řasy rozdělí, prodlouží a dodá jim objem. Díky přírodnímu složení je vhodná i pro citlivé oči.