Honua

Honua není jen tak obyčejná kosmetika. Kromě úžasně voňavých přírodních ingrediencí s unikátními účinky je každá lahvička této ručně vyráběné kosmetiky plná dávné havajské moudrosti, poznatků a doteku havajské kultury. Honua kosmetika pečuje nejen o tělo, ale i o duši. Inspiruje se rozmanitou havajskou rostlinnou říší a kombinuje tradiční havajské léčebné metody s nejmodernějšími poznatky v péči o pleť.

Jak Honua vznikla?

Honuu založila v roce 2015 Kapua Browning, která na Havaji vyrostla. Odmalička ráda surfovala a trávila čas na pláži. Už kolem svých 20 let však na sobě začala pozorovat první známky stárnutí a poškození pleti kvůli nadměrnému slunění. Začala se do hloubky zabývat péčí o pleť a zkoumat účinky tradičních havajských léčivých a zkrášlujících bylin. Vystudovala v kosmetickém oboru a péči o pleť se nadále věnovala i profesionálně. Ve svém kosmetickém salonu používala vlastnoručně vyráběnou a vymazlenou kosmetiku - předchůdkyni Honui. Ta vznikla oficiálně v době, kdy nadšené zákaznice volaly po dalších a dalších produktech. Tak vznikla potřeba dát této kosmetice nějaké oficiální zastření.

A zrodila se Honua.

Co to znamená Honua?

Honua (Matka Zem), je vlastně pocta pro opravdovou tvůrkyni této kosmetiky - planetu Zem. Protože právě odtud, z přírody, samozřejmě pocházejí všechny ty úžasné ingredience, kterých je Honua kosmetika plná.

Havajský zkrášlující rituál

Na začátku jsme psali, že Honua není jen tak obyčejná péče o pleť. V lahvičkách produktů je totiž uzavřena celá řada Havajských rituálů. A právě jeden z těchto rituálů, který pečuje o tělo i duši, můžete zažít i ve svojí koupelně. Pojďte si ho s námi projít a zažít krok za krokem…

1. krok - čištění pleti: Pa’akai čisticí krém

Nadýchaný krém se základem z havajské soli, extraktu z ibišku, mořských řas a havajských bylinek pokožku do hloubky čistí. Pro pleť opravdovým probuzením a povzbuzením. Výsledky jeho používání na sobě okamžitě pocítíte. Můžete ho nechat působit trochu dýl jako masku.

2. krok - Havajská beauty voda

Není to jen tak obyčejné tonikum. Jedná se o exfoliační vodu plnou ovocných enzymů, které šetrně odstraňují odumřelé kožní buňky a pokožku krásně rozzáří. Podle typu pleti se používá 1-5x do týdně, a to výhradně večer...

3. krok - Aloha omlazující sérum

Omlazující sérum s uklidňující vůní a regeneračními a protizánětlivými účinky. Působí proti vráskám, ale zároveň pomáhá hojit pokožku od různých nedokonalostí, jako jsou pupínky a další kožní problémy.

4. krok - Ōlena olej

Ōlena olej je skvělý pleťový hojič. Navíc zanechá pokožku krásně rozzářenou a šťavnatou. Hlavní účinnou složkou je kurkumový olej, který má velice silné protizánětlivé účinky.

5. krok - MALU denní krém s SPF 30 nebo Māhealani balzám na noc

Celý pečující rituál završí ochranný denní krém Malu. V překladu z havajštiny znamená slovo Malu stín, přístřeší, ochranu a mír. A přesně toto poskytuje také pleti. Chrání ji před slunečními paprsky a poškozením vnějšími vlivy a zároveň krásně “zastřeší” a uzamkne účinné látky, které pleť dostala z přípravků v předchozích krocích. Na noc můžete místo Malu krému použít Māhealani balzám, který má blahodárné hojivé a hydratační účinky. Jednou z jeho hlavních účinných složek je Blue Tansy, modrý heřmánek, který má až zázračný hojivý a zklidňující účinek.

6. krok - péče navíc: masky Moana a ‘Āina

Alespoň jednou týdně udělejte pro svoji pleť něco navíc a dopřejte si relaxační rituál s jednou z Honua masek plných luxusních ingrediencí. Vyberte si podle toho, co zrovna vaše pleť potřebuje. Jestli hydrataci, sáhněte po mořské Moaně, jestli detoxikaci a hlubokou očistu, pak je energizující ‘Āina ta pravá.

Toxické složky, které v produktech Honua 100% nenajdete:

  • parabeny
  • formaldehyd
  • umělá parfemace, která se v INCI skrývá často pod názvem parfum nebo fragrance
  • SLS a SLES
  • polyethylen a PEGy

Speciální Honua ingredience, které budou vaši pleť opravdově hýčkat

V Honui jakožto originální havajské kosmetice můžete najít hlavně výtažky z bylin, které jsou pro tuto oblast typické. Tato kouzelná značka věří i na sílu půdy, takže se snaží suroviny získávat především z menších havajských farem. Mezi nejčastěji používané rostlinné látky patří například kurkuma, antioxidační ibišek, kokosová voda, hydratační a zklidňující aloe vera, super ovoce noni, havajské chilli papričky, olej z tamanu a spousta dalšího. Vše organické, (část) z divokého sběru, z udržitelných zdrojů, bez použití živočišných složek a bez testování na zvířatech.

Honua produkty, na které nedáme dopustit

Honua je charakteristická tím, že má jednu komplexní řadu, která je nastavená tak, aby harmonizovala všechny typy pleti. Nemusíte se tedy bát, že byste se spletli a sáhli vedle. Kdybychom za nás měli doporučit jen jeden produkt (je to samozřejmě těžká volba), byl by to nejspíš Paʻakai čisticí krém. Čištění je totiž základ v péči o pleť. Je to něco, co provádíte každý den, a tak na sobě účinky tohoto kosmetického zázraku pocítíte velice rychle. Paʻakai je navíc hodně univerzální přípravek - můžete ho použít k čištění pleti, ale i jako masku, když ho necháte dýl působit. Pleť je viditelně jemnější, čistější a rozzářená už po prvním použití. My doporučujeme nechat Paʻakai působit každé ráno i večer o minutku dýl a hned nesmývat. Je to totiž velká škoda nenechat pleť, aby se nechala o chvilku dýl rozmazlovat tak úžasnými ingrediencemi, jako je kokosová voda, hydrolát z ibišku, havajská sůl a spousta vzácných bylinných výtažků.

Aloha pro celou planetu

Aloha není jen láskyplný havajský pozdrav. Jeho význam je mnohem hlubší. V překladu znamená lásku, mír a soucit. Produkty Honua jsou duší Aloha přímo protkané. Aloha je součástí každého kroku výrobního procesu. Od vybírání a sbírání léčivých bylin a dalších ingrediencí, přes jejich míchání až po balení a komunikaci se zákazníky.